2016-06-01

2016-05-31

Efter lite inledande kaffe & snack beundrade vi alla Gunnars insats tidigare under dagen: han hade satt upp den stora bokhyllan från lokalen i Folkets Hus (och plockat in diverse småpryttlar på lämpliga platser), samt pysslat och städat i allmänhet. Plötsligt kommer en åt saker och ting - heder åt Gunnar!

Därefter vidtog själva föreningsaktiviteterna (dvs Bela, Zäta och Kerstin började också göra sig nyttiga).

K fixade med bokstavsplåtarna (idag kom även Z upp) - nu sitter alla "snirkliga" bokstäver högst upp på långväggen.
(Ack, vilken tid det tog mig att identifiera att dessa konstiga snirklor över huvud taget kunde ses som bokstäver... Nu är alla mönster ifyllda med vit oljekrita, och en ser tydligt att de är just bokstäver. Det fattas några, men alla lådor är nu genomgångna.)
Vi har C, D, E, F, H, K, L, M, N, Q, R, S, T, U, V, W, Z.


De "S-loggor" som satt på en del av den platsen har nu hamnat ovanför norr-dörren istället:

(lägg också märke till världens längsta blompinne, drygt 120 cm, i gult glas mot den vita plankan)
(Kom ihåg att bilderna är klickbara för förstoring)

För er som inte varit här - "S-loggor" betyder att vi har 4 plåtar med uppenbart samma logga, förutom att de skiljer sig i detaljerna. De två första är mycket lika, men ser en efter noga har det första S-et enkla konturer, det andra har dubbla.
Det tredje är daterat, och det fjärde saknar cirkeln.
Öppet för gissningar: i vilken riktning går tidslinjen?

(plåt 109a)
(plåt 110a)
(plåt 108a)
(plåt nr 107a)

Under tiden hade Bela och Gunnar fördjupat sig i blåsbälgen på flaskmaskinen.
I botten av den sitter en "pigg" som manövreras med en fotpedal (som först inte var vidare intresserad av att röra sig). Dessutom gjorde de "fynd" (eller vad det heter) nere i bälgen. (Slutsats: använd alltid handskar vid meckande i dolda vrår på glasbruk!)
Klara med det gav de sig på vändskivan, som hade geggat ihop sig igen (B började "snurra" den några dagar före "Glaskonst", nå'n vecka senare snurrade den som om den aldrig gjort annat. Två veckor senare hade den beckat igen, igen.)

Här roar de sig med att leka dragkamp med en gammal trasa med lacknafta:


Björn pysslade med de första fyra pantograf-glasplatserna, och kunde även han konstatera att handskar är nödvändiga - han fick ut ett antal vassa glasbitar utöver allmän gegga, sk-t och vaxklumpar.


Idag har B & K kläckt en idé: låt oss montera den gamla bil-framrutan som ett litet skärmtak över (norra) dörren, och montera en liten planglasexposé på ytterväggen bredvid!
Vad tycker ni andra?
(Mejla gärna, eller använd kommentarsfunktionen: klicka på "inga kommentarer" eller "12 kommentarer" eller vad det kan komma att stå, precis under inlägget. Då öppnas ett litet fönster där du kan skriva in din kommentar. Välj sedan identitet (obs anonym går bra!), klicka i rutan "jag är inte en robot" och slutligen, klicka på "publicera din kommentar" - låter mer komplicerat än der är!)

Inga kommentarer: