2016-06-21

2016-06-21: tisdag igen

och alltså "arbetsdag".

Zäta mekade pantograf - när dagen var slut finns två tallrikar som snurrar som de ska (men dåochdå muttrade han över att det var besvärligt att skruva på tre ställen samtidigt).

Jämför dessa


med dessa


Och en bild som är minst en vecka gammal, men ändå: exempel på gammal gegga som vi skrapat ur pantografens skrymslen:
Geggan består av alltmöjligt, som tex vaxklumpar, glasbitar, allmän skit... och på toppen en aning sågspån (som antagligen hamnade där när kommunen rev innertaket åt oss).

Gunnar hade fixat dubbeldörren (men den fastnade inte på bild just idag), så nu är den stadig på alla håll.

Bela, Gunnar och jag fortsatte sedan med att montera upp stommen (eller ramen, snarare) för det som ska bli en liten planglasutställning.


Dessutom har vi nu alla de slags böcker som är till försäljning, till försäljning: av föreningens "gamla" finns bara Tradition - Förnyelse samt 115 år blev det.
Av de gamla I glasriket - Människan, Miljön, Framtiden finns också ett antal på plats.
Slutligen har vi då tre st Boken om glas (varav en på engelska).


En del besökare hade vi, bland annat Håkan Gunnarsson, som kunde berätta om det jag tidigare kallade "världens längsta blompinne".
Den är nog inte det, i alla fall: de drog dem (och vred samtidigt, får man förmoda) till sådär 4-meterslängder, som senare kapades i önskad längd. Med lite värme i ena änden fixades kroken till i efterhand.

Dessutom kan jag berätta att jag är i färd med att lägga till "google translate" på hemsidan, så att besökare (på egen risk!) kan läsa på sitt hemlands vilda tungomål - inte klart ännu, men på gång.

Inga kommentarer: