2016-06-28

2016-06-28

Idag skulle vi ju jobba, eftersom det är tisdag. Vi höll förståss museet öppet under tiden - kanske skulle vi inte gjort det, eftersom det kom så många turister att vi hade fullt upp med att guida dem...

Lite fick vi gjort, mellan besökarna (men det var knappt vi fick tid till kaffe).

Bland annat kläckte Bela en idé till hur vi ska visa upp donationsskylten (den som vi lovade Thomas från Kosta att vi skulle sätta upp i närheten av pantografen, ni minns?). Återstår att utföra den, men så'nt är alltid lättare när en väl har en plan.

Zäta fortsatte skruva på snurrbanden. När dagen var slut snurrar 6 (av tänkta 12) tallrikar som de ska - hela utsidan går runt. (Har ni tänkt på att utsidan/-orna av panton har snurranordningar som skiljer sig från insidans snurranordningar?)


Själv fixade jag "planglasexposén" på norra gaveln. Nu sitter där 6 exempel på olika planglas (med förklarande texter) under den lilla droppnäsan vi satte upp förra veckan, plus att det finns en text om Opel-framrutan över dörren.


(Dessutom fick jag öva min rostiga franska mot slutet av dagen... det gick, men med många gester och diverse engelska ord. Le pantographe, c'est merveilleux! (eller, möjligtvis : La pantographe, c'est merveilleuse - som vanligt innehåller lexikon inte alla sånadärninga nödvändiga ord, som pantograf, till exempel)

Vi diskuterade möjligheten att plocka bort div formar från hyllan närmast pressarna, lägga in en extra hylla (helst av glas, så den blir genomsynlig) för att därstädes visa en massa glasbitar vi har, som inte skulle göra sig vid flaskmaskinen. Jag tänkte försöka göra sagda hylla ren, men anstormningen av besökare gjorde att det inte hanns med... och förresten har vi ju ingen glashylla. Än, i alla fall.


Vidare har vi fått ett förslag från Peter på ABF om att ha huvudrollen på ett "Café Sinne och Smak" i Kosta FH den 20/9 (obs - det har stårr fel datun tidigare!):


Kära vänner och kamrater: ni glömmer väl inte att anmäla vilka dagar under sommaren just NI vill hålla museet öppet?!? De flesta helgerna saknar ännu bemanning... (Kära vänner och kamrater från andra, långt bort belägna orter: ni glömmer väl inte att planera in ett besök på Bergdala Glastekniska Museum , när ni ändå är på besök i trakterna?!? Specialöppet ordnas efter förmåga, men vi skulle uppskatta nå'n dags varsel: kerstin(at)bergdalaspinnhus(punkt)com )

Och, när jag ändå tjatar: det har tillkommit en (eller ett par, kanske, beroende av när du sist var där) sidor på vår museihemsida - kolla gärna den! (Och kom gärna med kritik/förslag - mejladressen ovan duger bra!)

Inga kommentarer: