2019-02-16

Kulor Katter och Enhörningar!

Nu, tänker ni, har det allt slagit runt i huvudet på gubben. Men det har det inte.

Som ni redan har sett på föreningens "hemsida" så innehåller vårens program dels den nu pågående utställningen på Lessebo Bibliotek och dessutom ett föredrag av Erika Lagerbielke den 20 mars och dessutom ett föredrag av Margareta Arteus Thor den 11 april. Ladda ner programmet härifrån.

Och så har vi ett par evenemang i direkt anslutning till februariutställningen. Och just idag, lördagen den 16 februari, har vi haft glädjen att ha Maria Feuk på plats i biblioteket. Hon har visat glasgravering. Nu har det varit en solig och fin lördag men det har ändå kommit såpass med intresserade att bibliotekarien, när det var stängningsdags, påpekade att vi hade haft fler besökare än hon! Det ni!! Men det var nog egentligen inte mer än ett knappt tjugotal.

Utöver att Maria gjorde sina egna glaskulor gjorde hon också på beställning ett glas med en enhörning på och ett med en katt på. Vardera tog ungefär en halvtimma. Naturligtvis blir de inte lika fina när man har enkla skisser att utgå från och inte har sin riktiga arbetsplats - men som demonstration  duger de väl?Ni som inte var med idag kommer väl och lyssnar på Björn Arfvidsson näst-nästa tisdag den 26. Glöm inte att föranmäla till biblioteket senast under den tisdagens lopp.

Inga kommentarer: