2020-05-10

Bergdala, söndag


Klockan är lite över ett. Det har just börjat regna, och inte är det varmt heller.

Det är tredje öppethelgen för säsongen, och ganska tomt på besökare. (I lördags hade vi en familj med massor av myllrande barn, men eftersom vi försöker att bara räkna ”unika” (per dag, iaf) vuxna och barn över en meters höjd slutade besökssiffran på 3.)

Vanligen brukar ju Glaskonst (det som förr kallades Vernissage i Glasriket) inträffa den sista helgen i april, och då brukar även vi få en del besök – vi har haft ungefär 75 besökare under den helgen. I år var evenemanget inställt (det planeras fn till 27-28:e juni).

Vi har sysselsatt oss ändå: nu har vi hela 34 konserveringsburkslock till visning (nej, inte unika, tyvärr).


Igår fixade vi vår senaste innovation, som visade sig inte ha tålt vinterklimatet…

(OBS: vi upprätthöll den sociala distansen genom att inte prata. Vi pratade bara när vi hade fysisk distans.)

Vi funderade över fler förbättringar vi skulle kunna göra: till exempel har vi ett champagneglas i serien Ceremony (Lagerbielke för Orrefors 2001) – det är drygt 30 cm högt…

Vi har också fått en fantastisk historia i fattigmanssilver (tror vi), en skål av dubbelväggigt glas med guldfärg i insidan, silver i utsidan. (I in/utsidan, eftersom det ligger mellan klarglasväggarna – tänk termosglas men med mycket större krav på finish )


Kanske vi sätter båda i ”skattkammaren”, så småningom.

Det, i sin tur, skulle göra våra fåtaliga lysterglas hemlösa… så de kunde flytta in tillsammans med det gelbade i ett (ännu inte utbyggt) fönster. (Teknikerna är ju i alla fall likartade)

Och, när vi ändå är igång: kanske det andra (ännu inte utbyggda) fönstret kunde användas att ordentligt visa skillnaden på fastblåst (den inre och den yttre ytan följs åt) och pressat (där ytorna inte behöver korrespondera – tänk citronpress)

Och så måste vi ju fixa våra, också de märkta av vinterklimatet, turistinfo-skåp. Om det nu händelsevis skulle komma några turister…

Inga kommentarer: