2018-04-10

Nästa vecka i Bergdala,

kom vi överens om idag.
Det gäller oavsett väder, eftersom vi har exakt två tisdagar (och en massa andra dagar också, förståss) på oss att fixa till museet innan vernissagen.

"Vernissage i Glasriket" (som det hette; vad de kallar det för nuförtiden vet jag inte) går i år av stapeln 27 (fredag) – 29 (söndag) april – Bergdala satsar på söndag 29/4.

Såklart ska vi ha öppet, men vårt förslag är att vi ska begränsa oss till lördag-söndag (eftersom det inte brukar komma så många när B-dala "bara" satsar på en dag). (Kom ihåg långkalsongerna!)

Men, alltså: det finns en hel del att fixa innan dess.

Först ska vi förståss skruva ihop v-pantografen så gott vi kan. Vi tror ju att vi endast saknar själva rit-armen, men det är lite svårt att veta innan alla grejer är på plats. I den hopskruvningen ingår (helst) att vi får till "trappan" på ena sidan – mtrl till den finns; vi tänkte använda "bakarna" från den rivna mellanväggen.

Dessutom ska vi försöka utöka fönster-displayerna: ni minns flaskfönstret?

Det utökades ju med ett par liknande förra sommaren, men nu ska vi försöka få till åtminstone 4 fönster till, helst med hylla på mitten. (4 därför att vi råkar ha material till 4 ”fönsterbänkar”; eventuellt kan vi skaffa mer om så behövs)

Så, alltså: förse er med ögonmått, handskar, kaffe och dyk upp på tisdag kl 14 i Bergdala!

(Den som känner för andra dagar: kontakta oss, så får du nyckel – de finns i museet, så vi behöver låsa upp – Gunnar har också en nyckel, och vet var reserverna finns)

Inga kommentarer: