2018-04-12

Inför fönster-inredningen

Nångång i vintras var vi på Emmaboda åc (försäljningen, alltså). Där fanns breda träpersienner med helt släta lameller. Vi köpte en, i tanken att de skulle bli bra att bygga fönsterhyllor av.

Vi använde några lameller att bygga ljuslådorna till utställningen på bibblan, men det finns gott om dem!


Igår var vi i museet för att "se oss om" (och fick genast 6 turister på besök!) – konstaterade att det kunde bli bra med ett fönster med hyllor ända upp (3 rutor: 1 bottenplanka, 4 hyllor ger totalt 5 hyllor).
Vi har bottenplanksmaterial till 4 fönster – om de tre andra bara har en hylla blir det 3 hyllor till – totalt 8 hyllor att göra.

(Igår kom också ArbetSams museiguider – mkt större låda än förra året, så vi hoppas de räcker till i år. För mera "moderna" människor finns guiden även som app – läs mer här. Den finns även som .pdf - här.)

Nå. Idag bestämde vi oss för att försöka göra några hyllor av dendärninga persiennen: tre lameller bred (ca 10 cm) med två lameller limmade under bör ge en ganska stadig hylla. Om de sedan får ett vinkeljärn att vila på på mitten bör de tåla de flesta av våra små föremål.


Nu ligger de på tork, i något slags spänn.
De är 130 cm långa (nämligen persiennbredden), måste sågas till för varje individuellt fönster (dagmåtten mellan karmarna varierar mellan 100 och 107 cm).

Inga kommentarer: