2017-04-08

Fint besök!


Men allra först: fynd kan göras på alla möjliga ställen. Sålunda slutade ett besök på Emmaboda återvinningscentral (nåja, E-boda ÅC har en second hand-butik, men det är ju nästan samma sak?) i ett fynd: en karaff ur servisen Evy från Åfors, design Edvin Ollers.


Så till besöket:
Idag hade vi fint besök: Konst- och hantverksgruppen i Lessebo kom på inspirationsbesök. Tanken är att de ska gå hem och "konstra" den inspirationen så att det kan bli en utställning nå’n gång under sommaren.
Med tanke på vilka detaljer som blev fotograferade kan vi vänta oss nästan vad som helst, inklusive porträtt av en rostig slägghammare... Spännande ska det bli!


Under kaffet fick jag höra om en facebooksida, Glasrikets historia, som behandlar just det: glasrikets historia. (Som komplett facebook-analfabet har jag svårt att överblicka innehållet, så jag vet inte om där gömmer sig något spännande om pantografer...)

Efter kaffet gick vi tillbaka till museet, och innan jag visste vad som hänt hade vi också ett antal "okända" besökare – BGM är i sanning en magnet!

Inga kommentarer: