2017-04-06

Det har blivit april: 6/4

Torsdag igen, alltså arbetsmöte.

En ny hylla:


Som synes blev den perfekt att kamouflera "snubbelstenarna" i botten på skorstensstocken, vilket var det huvudsakliga syftet. (Jo, vi satte dit totalt 7 hyllplan, men de fastnade inte på bild)
Vad som ska stå i den? Äsch, nå’t kan vi väl hitta på...

I andra änden på lokalen höll Lasse till, för att montera motorn till g-modellen.


Själva motorn kom på plats utan större problem. Däremot blev det nå’t tjall på det elektriska… men det fixar Lasse säkert på hemmaplan, där fingerfärdigheten är större (alla hade vid det laget tappat kontakten med finmotoriken; sådär 8-10 graden i ett par timmar gör både fingrar och tår mycket slöare än normalt).

Under tiden hade Björn och Bela monterat de två linoleumsnitten som visats tidigare, faktiskt för nästan jämnt ett år sedan. Då såg de ut såhär:


Häromdagen lyckades jag göra dem mera presentabla, men glömde fota dem "au naturel".


Varför linoleumsnitt? Båda två fanns i nå’n av lådorna med mönsterplåtar. Det enda vi kan komma på är att de använts som "försöksplåtar". Alla förslag välkomna!

- Ja, och så har två av de "nya" fönstren försetts med skydd för utställda glas. Just idag finns föremål bara i det ena.


När vi kom hem fann vi en låda på verandan. I denna låda fanns årets Museiguide för arbetslivsmuseer – och där finns vi med! (Dessvärre har det blivit fel på ett telefonnummer, men vi får trösta oss med att allt annat är rätt – och att det som står på ArbetSams hemsida (scrolla ned en aning, klicka på Bergdala glastekniska museum) är korrekt.)

Inga kommentarer: