2016-07-31

Veckan är slut:

totalt drygt 700 besök, men lugnt nog för en del fixande ändå.

Som vi alla såg, var en del av "snurrbanden" najade till sina spännskruvar när vi tog bort dem. När Z så monterade tillbaka utelämnade han najningarna. Det visade sig att de hade en anledning... så nu är samtliga snurr- och lyftband najade till sina respektive skruvar. (Det som hände var att banden gled ur spännskruvarnas skåror/hål när en rörde "för mycket" på ritbordsapparaten.)
Detta kommer inte att hända igen!


Dessutom har vi haft tillräckligt många mekanik-nördar som ställt samma frågor, så nu finns ett antal förklarande skyltar på den högra (ur bruk varande) längan på pantografen


K har påbörjat en "riktig" katalogisering (snarare numrering, dvs små klisterlappar med siffror på) och beskrivning av mönsterplåtarna. Meningen är att en del av dem ska förvaras i det gamla arkivskåpet - men arkivmapparna behöver förstärkning. Till den änden har vi beställt "bibliotekstejp" - kommer på torsdag - så än så länge är de flesta numrerade plåtarna på tvären i lådan.

Tanken är att, på lite sikt, ha plåtarna (nå, bilder av dem) sökbara via internet.

Kamrater, medlemmar (och eventuella övriga intresserade!): tänk över vad ni kommer att vilja söka på!
Vissa saker är ju självklara, som till exempel servisnamn. (Fast vi har ju bara identifierat 5-6 namn än så länge...) Tvärsäkra beställningar (hotell, restauranger, Stockholms stad osv) är en annan självklarhet.
Men mera, då? Blomornament, fristående motiv (tänk Elon, Erik, Kelly, St Erik), kontinuerliga/anslutande bårder/motiv (tänk tex Kerstin, Molly, den som vi fn har kallat Etyd, den med linneor(blåklockor?) som vi inte har namn på än...)? "Monogram"? Kort sagt, allt ni kan komma på! - Berätta för mig, personligen, i mejl, i kommentarsfunktionen!

Dessutom har det hänt nå't trevligt som vi alla behöver fundera på: bokade visningar. Mer om detta kommer i medlemsmejl endera dagen.

När vi ändå är inne på planering: med den succén BGM har varit under sin första säsong, föreslår vi (endast delar av styrelsen konsulterade) att BGM betalar för en "säsongsavslutning", kanske bestående av en grillkväll i Bergdala - medlemmarna får ett osökt tillfälle att besöka museet, OCH det blir ett trevligt tillfälle att träffas för att diskutera framtiden?
Vårt (kärngängets) förslag är att denna träff inträffar nånstans mellan 15:e aug (säsongsslut i B-dala) och sådär 15:e sept (strax innan "eventet" i Kosta som går av stapeln 20/9, en tisdag, fö.)
Förslag till datum emottages tacksamt! (precis som ovan: mejla mig, tala till mig, ring mig, använd kommentarsfunktionen...)

Inga kommentarer: