2016-07-24

Vecka 29, rapport

Denna vecka har museet varit öppet 6 dagar (stängt onsdag).

Totalt har vi räknat in ca 525 besökare (sedan 2/7); drygt 2700 kr i donationer, men fortfarande inga böcker (motsv) sålda.

Däremot fick vi frågan om det skulle gå att få köpa av tunnelbanebitarna. Det fanns ju just då inga lösa, så den försäljningen missade vi.
Men nu har vi åtgärdat det; det finns nu ett mindre antal till försäljning, utställda på en pall i press-hörnet. (Det kommer en skylt på plats imorgon)


Dessutom har jag våldfört mig på tvättbrädan, tagit bort en bit av baksidan, eftersom de flesta besökarna inte riktigt tror på att den är av glas - men nu kan en se tvärsigenom.


I övrigt har vi under veckan diskat massvis med ritstiftsgrejor, fortsatt försöka montera ihop med alla siffror matchande.


När vi fått ihop drygt trettio (och hade ytterligare massvis med "omatchande" delar) tröttnade jag och monterade ihop så att det tillslut fanns de 42 kompletta som behövdes. De sitter nu på panton så att de två bakersta platserna har ett stift vardera, sedan 2, sedan 3... upp till de två positionerna närmast ritbordet som har 6 (det antal som användes för Elon mfl serviser).


De återstående färdigdiskade ligger i påsar märkta med nummerserier, i en av lådorna på panto-pallarna vid dörren. (De återstående o-diskade är fortfarande odiskade. Med tiden kanske det kommer att åtgärdas.)

Igår kraschade en av rullarna till ritbordet - samma rulle som tidigare, som vi försökt laga. Zäta har nu mätt upp alla 14 rullarna och alla 14 "rälerna" för att så snart som möjligt kunna beställa ny rullar från någon närbelägen verkstadsindustri. Det visade sig att 1895 års toleranser var lite större än vi hoppats på, men det blev en ritning.


Återstår att se vilken av de närbelägna verkstäderna som har öppet imorgon - med en saknad rulle haltar hela bordet. Fortsätta skura det går ju, men svårt att avgöra hur mycket lättare rörelserna blir.

Ett par stämningsbilder från eftermiddagens åskskur, som gav 5 mm på en trekvart:

Inga kommentarer: