2016-08-05

Sammanfattning fredag:

I tisdags var vi många, och ganska många besökare.

Det pysslades på flera håll: jag fortsatte numrera och fotografera;
Gunnar fortsatte fippla med nålhållare;
Z och Nicke var på rövarstråt och återkom med en *komplett* pressform (något vi trodde at vi inte haft tidigare) samt en flaskform. Denna var visserligen av en annan storlek än den vi haft ett tag, men bara att ha två formar på flaskmaskinen skulle vara bra. Denhär förefaller passa bättre till den regalintång vi har, och det är ju inte heller fel...

(Båda formarna ser ju lite "dana" ut, men med lite lös-olja och polering, så blev de genast lite gladare)


Zäta, jag, Gunnar och Bela funderade i olika omgångar på några konstiga grejer som förefaller passa på det lilla järnhandtaget på rit-armen på panton. Men vad skulle de göra i den positionen?!? Några mer eller mindre fantasifulla idéer luftades...


Onsdag-torsdag fortsatte jag numrera (94 plåtar har vi som inte sitter på väggarna), medan Zäta bråkade med den ny-upphittade pressformen som borde bestå av tre delar: botten, ringen och mallen.
Under vägen visade det sig att den stora skål-form vi haft på pressen ett tag faktiskt också hade sin ring, väl fastrostad. Mycket rostlösningsolja och bankande senare lossnade båda ringarna. Det tycks inte som om jag fotat resultatet (än).

På fredag morgon anlände den hylla som vi beställde häromdagen. Det tog nästan hela dagen, men nu ser det ut såhär i norra änden av lokalen:


Glasblåsarstolen har fått flytta till under fönstret, och har också fått en skrotlåda (upphittad av Gunnar och Nicke häromdagen, eller var det en vecka se'n?)


(Kuriosa: det förefaller som om "verkstad", som i ett antal glasblåsare som samarbetar, på engelska heter "chair"...)

Inga kommentarer: