2018-02-01

Utställningen:


När allt glas (fast så mycket är det inte) blivit diskat skulle det packas ned:


Så for vi då till biblioteket i förmiddags, och började fixa:


Eftersom vi inte har så mycket glas – och även om vi hade, hur skulle vi kunna visa det? – så dekorerade vi väggarna med mönsterrecept ut Kutzschers katalog.

På den fristående skärmen återanvände vi förra årets teknik-tidslinje (kompletterad med att par nya uppgifter).


På andra sidan har vi en presentation av oss (föreningen) och oss (BGM), samt en liten glas-ordlista (huvudsakligen kopierad ur den gamla Glas till tusen-skriften – som i sin tur kopierat det mesta ur Hermelins Fakta om glas), och några bilder på olika Kutzscher-guillocheringsmaskiner.

När Lasse kom fick han och Björn åka till Bergdala och hämta guillocheringsmakinsmodellen. När vi väl lyckats bära in den trilskades den en aning, men förhoppningsvis kommer den att fungera bättre när den acklimatiserat sig, torkat och blivit varm.


Lasse har nu programmerat om den, så att den startar slumpvis ett par-tre gånger i timmen (plus att det förstås fortfarande går att stoppa i en femma).
Dock lämnade vi den avstängd så länge, men den kommer att sättas igång på lördag.

Under utställningstiden, alltså hela februari, kommer vi att hålla våra möten på biblioteket torsdagar kl 14 – 16. Vi kommer också att försöka vara där på lördagar mellan 10 och 13.

Alla som vill berätta något för oss, visa oss sina glas (helst guillocherade, förstås) eller bara komma och glo på oss är välkomna på ovanstående tider.

Alla som vill titta på våra grejor, men föredrar att slippa prata med oss är välkomna alla andra tider då biblioteket är öppet.

Inga kommentarer: