2015-10-13

Vad har vi här, då?

Idag kom det inte många entusiaster: det var bara Bela och jag (och sedan kom Jerry från Smålandsposten, men han hör ju inte till ”oss”).

Vi började med att skruva dit den gejder (tror vi ju att det är) som vi tog bort från mönsterbordet inför flytten.
Vi trodde oss också ha identifierat tyngderna vi lyfte av – problemet var bara att så fort vi rörde vid trampan trillade de av igen. Och visst var de inte fastskruvade, där borta i källaren?

Se’n försökte vi få nå’n ordning på övriga delar till mönsterbordet, men det var inte så lätt…
Vi hittade en grej, en lång en, med två ”glidplattor” som (var och en) kan snurra, men i övrigt är fast placerade. Vi kunde inte enkelt lista ut var den ska sitta.


Så hittade vi en annan grej, som vi efter moget övervägande bestämde skall fungera som ”bredd-hållare” mellan de två tallriksdelarna. (Tittar noga på bilden, så syns det att hålen i bredd-balken passar med bultarna i ändarna på tallriksdelarna.)


Hur de övriga delarna till ritapparaten ska sitta lyckades vi inte lista ut, men vi hittade några glidrullar som passar på gejdrarna. Här ligger de i mönsterbordet (som är uppochned) – fyra lika, fyra lika men något mindre plus två långa (så långa att vi inte kunde hitta någon plats/gejder de passar till).


Vi gör bedömningen att nästa steg måste bli ett besök på museet. Mer om det kommer i mejl, så småningom.
(Ja, och så var SMP på besök – reportage kanske på torsdag)

PS:
Björn hade några (inte värst bra) bilder från museet.
Men... ett par delar kunde jag nog identifiera (håller du med, Bela?)
Jag tror att alla tre bilderna visar en av de grejor vi förstod skulle vara under själva "armen" - men vad detdär litet vridbara plattjärnet är till för kan jag för dagen inte gissa. Besök på museet kvarstår nog som nästa steg!

Inga kommentarer: