2019-10-02

Flera glada nyheter

Den första är att vår sommarutställning blir kvar under vintern: Karin tyckte det var synd att fönstret skulle stå tomt.
Tack Karin!


Vi har börjat fundera på nästa sommarutställning. En tanke vi har är ”Grannarnas Glas” – att helt enkelt fråga våra grannar i Bergdala (med omnejd) om de har något glas de vill låna ut under ett par månader.
Nå – det är långt dit.

Den andra är att vi råkade på två små nya pressade föremål:

Det lilla fatet har ett emblem som är (för mej i alla fall) ovanligt: det sitter på ”rätsidan”. I pressen måste alltså emblemet ha suttit i mallen. (I den lilla Reijmyre-saladiären sitter ”REIJMYRE” på utsidan)
Det blå fatets emblem i närbild:
Är det någon som vet vad det betyder?

På loppisen tänkte jag Sandvik, eftersom Gunnar har sagt något om att de hade ett S i en stjärna, men nu tror jag att Sandvik-stjärnan var femuddig.
Hursomhelst kan den pryda en plats i press-fönstret, tillsammans med den lilla hästen-och-vagnen.

Så den tredje glada nyheten: idag hade vi en buss på besök – vilket ledde till att besökssiffran i ett slag steg till hela 3436 personer under 2019.

Trots att vi nu har stängt för säsongen har vi flera planerade öppet-tillfällen: det första under ”Glasriket glöder”-helgen 19-20 oktober, och sedan kommer vi förstås också att ha öppet under Bergdala marknad den 26:e oktober.

Nog borde vi, med det två tillfällena, lyckas komma över 3500 besökare totalt?

En mindre glad nyhet är att saneringspengarna är slut...

Inga kommentarer: