2019-05-01

Glasriket: Vernissagehelg

Helgen som var - 26-27-28 - var det dags för året Glasriketvernissage. Massor med olika saker på glasbruken och överallt. För vår del var det dels öppet i museet på fredagen vilket ju redan har rapporterats här alldeles nedanför.

Dessutom var det Lessebo Vårdagar i Intaget på lördagen, och vi var förstås på plats tillsammans med alla andra.


Mycket folk var det och hög stämning i det fina vädret. Några regndroppar kom det men det blev inte mycket av det...
På söndagen hade Bergdala Glasbruk sitt öppningsjippo. 
Nej, det är inte tårta man bjuder på. Traditionen bjuder att man erbjuder kunderna kaffe och kaka i butiken när det är vernissagehelg. Men visst är det en stilig uppställning. Och så hade vi förstås öppet i museet samtidigt. Inte speciellt mycket besökare visserligen men några var det allt och det blev också en slant i insamlingsbössan.

Så nu börjar vi hålla öppet på helgerna under maj månad och sedan - från och med tionde juni - blir det öppet sju dagar i veckan. Ni som vill hjälpa till med öppethållandet kan väl höra av er! Titta också på facebooksidan. Där finns en kortis om en hembyggd press på Bostorps glasbruk. 

Dessutom var det SM i glasblåsning under helgen. I år var det på Orrefors Park men eftersom de tog inträde, närmare 200:-, var vi inte där och tittade i år.Inga kommentarer: