2017-07-01

Summering juni 2017


En liten tillbakablick: förra året ägnade vi juni månad åt att överhuvudtaget "få till nå’t": vi höll på med utsidan (planglasexpon, det lilla staketet); vi höll på med insidan (satte upp panto-plåtar, fixade ett par hyllor, ändrade på hyllorna, skrev skyltar…
Dessutom pysslade vi med maskinerna: fick flaskmaskinen att röra sig, skurade pantograf och -delar, kånkade på glasformar.
För dagen har jag slarvat bort månadsbesöksberäkningarna, men ser i bloggen att vi var glada att det överhuvud kom några.
(Som vi minns hade vi till slut ca 1600 besökare på hela säsongen.)

I år har vi ju högre förväntningar/ambitioner: hela idén med museet har ju "satt sig", vi har lärt oss saker/fixat "gamla" panton/fått bättre (åtminstone annan) ordning i museet/fått en ny panto och lite annat ... och är med i ArbetSams katalog över arbetslivsmuseer. (Just det senare har vi höga förväntningar på – men vem vet hur välgrundade de är?)

I alla fall. I juni 2017 har vi haft drygt 300 besökare (tot ca 450 sedan april). En stor andel av dem har varit tyskar (tack, Gudrun, för översättningarna! Utan dem hade vi inte klarat oss långt - .) En förvånande stor andel har varit holländare (iaf är jag van att se dem mycket senare på säsongen), men både amerikaner, engelsmän och schweizare kan vi räkna in - och en hel del svenskar, förståss.

... alltså får vi hoppas att besökarna verkligen börjar strömma till, om vi ska få ihop fler än förra året...

Har just DU varit här än, förresten? Vi har öppet alla dagar kl 10 – 16!

Inga kommentarer: