2017-02-17

Utställningen (drygt) halvvägs

Vi har nu haft 3 torsdagsmöten och två "lördagsspecial" på bibblan.

Visst intresse från den sk allmänheten finns, ofta av typen "jag kommer med mitt glas nå’n annan gång" – vi får hoppas att "en annan gång"” inträffar snart... nu när vi faktiskt har fotostudio (nåja) och allt på plats två gånger i veckan!

(Återstående datum att träffa oss på biblioteket: lördag 18:e (imorgon!), torsdag 23:e efter kl 14 och lördag 25:e. För andra dagar/tider kontakta oss via kontakt@bergdala-glastekniska-museum.se, så kan vi säkert komma överens om en tid/plats.)

Ett glas vi fotograferat vet vi ingenting om. Det ser ut såhär – vet DU något om det? Isåfall kontakta oss gärna (se ovan)!


Vi har talat om olika möjligheter att "enklare" spåra glasbruk som etsade mycket: skulle det gå att hitta fluorvätesyra-fabriken från tidigt 1900-tal? Tänk om vi ”bara” behövde leta i ett arkiv, jämfört med att först hitta, sedan leta i alla glasbruksarkiv? Idén verkar jättebra, men var inte fullt så enkel… hittills har vi identifierat 3 "historiska" kemiska industrier som inte har tillverkat HF.

Vi (dvs Bela och Lasse) har också pratat "namn" – vem jobbade med vad, vem går att få tag i, när/var kan vi träffa dessa personer.

Slutligen fick vi i torsdags en demonstration av vår kommande spargris. Minns ni denhär? Som ska driva denhär när den är färdig och på plats?

Lasse har dresserat myntinkastet: nu känner det igen flera olika myntsorter, kan räkna till 5kr (eller mer än 5, men ingen växel ges), starta motorn, tända ljuskällan, och slutligen stoppa motorn, släcka ljuskällan igen. (Modellen har vi ännu inte)


Dessutom har vi kommit över ytterligare två Elon-glas, så nu har vi fem storlekar. (Du som har ett grogg-glas får väldigt gärna skänka det till oss...)

Inga kommentarer: