2016-09-11

Ack, vart har tiden tagit vägen?

Nå, nu är jag här igen.

Vad har hänt sen sist, egentligen?

Jo - först var det Familjedag på glasbruket: glasblåsning, fiskdamm, ponnyridning...
I Glasmuseet hade vi också öppet, förstås. Vi slog antagligen publikrekord (troligen över 90 pers), men det var inte den mest intresserade skara vi haft.

Se'n hade vi vår första bussresa. Den kom från Danmark, och betydligt senare än vi trodde. Nå - till slut hade vi guidat totalt 40 personer i två omgångar.

Vi har fått en present: ett pantograferat glas som vi också har plåten till.
Plåten har vi givit nummer 88bc.

Så har vi haft vår (turist)säsongsavslutning, med både styrelsemöte och grillning. Där konstaterade vi bland annat att vi kan proklamera oss som en succé med ungefär 1650 besökare (säkert felräknat) på ungefär 45 öppet-dagar - alltså ungefär 37 besökare per dag.

Vi har fått (köpt, förstås) en dunk rostskyddsmedel, men ännu inte börjat använda det.

Vi har också fått våra specialbeställda pantografrullar, som lagts på plats, tagits bort igen, lagts på plats... och försökt förstå var/varför rörelserna hakar upp sig. (Men det går bättre och bättre -

Dessutom har det varit några "vanliga" tisdagar, med diverse "vanliga" aktiviteter - alltså huvudsakligen mera diskning av pantograf-räler, flera historier/anekdoter, diverse städning, hemtagning av verktyg mm.

Men: det kommer fler tisdagar, både "vanliga" (som bl a bör innefatta applicering av sagda rostskyddsmedel) och "ovanliga" (den 20/9 ska vi ju till Kosta FH)! Jag ska försöka rapportera lite bättre...

Inga kommentarer: