2015-09-29

Sista förberedelserna

... för det stora pantograf-lyftet!

Idag var vi alla i Strömbergshyttan för att se vad vi kunde göra inför morgondagen.
Det blev en hel del, till slut: vi packade Jörgens släp med så mycket vi kunde/vågade: ritbordsskivan, ett antal plåtar (schabloner?), diverse reservdelar, ganska många blytyngder (väger en hel del, så de är nog faktiskt bly) och lite annat smått-och-gott.


Dessutom sågade "vi" (läs: Jörgen) av onödiga/utskjutande delar på de specialbyggda pallarna under de långa pantografdelarna.


Till Bergdala for vi med allt detta, lastade av ("var ska vi ställa dethär så att det inte är ivägen imorgon?" "men om maskinen ska stå där kan vi väl ställa dessa härborta?" "jag la plåtarna därinne, där borde de vara ur vägen?")


Eftersom vädret var så vackert fick vi (o-dokumenterat) kaffe utomhus, sedan for vi ner igen med vår lånade pallyft.

Tillbaka i Strömbergshyttan fick pallyften göra diverse arbete: de specialbyggda pallarna var för låga, så de behövde höjas, ritbordet flyttades till en bättre plats... (förlåt att du råkade bli halshuggen, Gunnar! - men du körde lyften som en hel karl, iallafall)


Nu återstår alltså "bara" själva flytten... imorgon vid 16-tiden är det dags! (alla intresserade välkomna - det finns säkert nå't för alla att bära/knuffa/hjälpa till med/vara ivägen för)

Inga kommentarer: