2023-01-27

Ingen februariutställning!

 Sådärja. Eftersom det inte längre finns någon allmän utställningsyta i hela kommunen har vi kommit överens med biblioteket att vi får ha en liten monter i ett hörn. Tanken är att vi skall byta föremål varje månad. Och nu står det på plats, det lilla podiet, i sitt hörn. Förut hade vi ju utställningar på biblioteket i februari.

Som ni ser valde vi att börja med Bergdalatroll. Själva podiet är ganska tungt, för det är spånplatta.

Men det är lättarbetat. De två små led-lamporna sticks bara ner i hål och kan vridas och vinklas. Och plastlådan ställs bara dit. På framsidan har vi satt vår logga och ett litet plastställ för foldrar.

De allra första bergdalatrollen var blåsta men man övergick väldigt snart till att gjuta dem. Och eftersom vi är ett glastekniskt museum så berättar vi litet grand om tekniken på den lapp som står ovanpå podiet.

Tanken är som sagt att byta varje månad. I mars blir det antagligen pressning. I april blir det glastekniska museets pris. Det är ju öppet för alla att föreslå pristagare och nomineringar skall vara inne senast den 30 april. Visst blev det ganska bra eller vad säger ni?

Inga kommentarer: