2021-08-26

På gång i september:

NYTT: vårt nyinstiftade pris, "Glastekniska museets pris": (läs mer här) skall delas ut för första gången i år.

"Glastekniska Museets pris" består i år av 15 000:- plus ett diplom.
Prisutdelningen äger rum i Bergdala Glasbruks hytta fredag den 10 september klockan 12:30.
Efter prisutdelningen ges tillfälle att intervjua såväl pristagaren som företrädare för stiftelsen.

Årets pristagare har genom sina välskrivna, lättlästa men ändå faktatunga rapporter på ett utmärkt sätt bidragit till att sprida kunskap om glasrikets industri- och kulturhistoria. Genom detta har hen verksamt bidragit till att stärka glasrikets roll som ett högintressant besöksmål.
Pristagarens namn offentliggörs först vid prisutdelningen.

Men detta är inte riktigt allt…
Anledningen till tidpunkten för prisutdelningen är den av Riksantikvarieämbetet instiftade ”Kulturarvsdagen” som alltid infaller den andra helgen i september. Kulturarvsdagarna har olika tema varje år; årets tema är ”Kultur för alla”.
Länken ovan går till listningen av alla arrangemang i Småland i år – kolla dem, det kan finnas något mer du är intresserad av!

Lite senare, torsdag den 16:e kl 16, arrangerar Hovmantorps Folkets Hus en träff ”för dig som fyllt 62 år” på Bergdala glasbruk. Vi kommer att ha museet extraöppet då, men kanske inte redan kl 10… - låt oss säga att vi öppnar kl 14.


Dessutom har inventarieförteckningen börjat växa igen: ladda ner filen https://bergdala-glastekniska-museum.se/Inventarieforteckning/Oppet_inventarium.xlsx – läs först fliken ”Instruktion”.

Inga kommentarer: