2021-05-16

Här händer saker

Första två öppethelgerna är till ända, och vi kan summera till hela 23 besökare!

Eftersom vi inte kan ta in fler än 7 besökare åt gången (om vi ska försöka hålla FHMs rekommendationer, och det vill vi ju) har vi uppfunnit en ”nummerlappshållare” med både nummer och bild.
Det visade sig att blotta förekomsten av numrerade lappar inte var nog, så imorse satte vi upp en instruktion också, men den glömde jag plåta. Alltså, igår såg det ut såhär:


När söndagen var slut for vi iväg att hämta några presenter från Kulturparken Småland.
På bild ser vi stiftelsens ordförande, Björn Z (till vänster) och Kulturparkens representant i stiftelsens styrelse, Björn A (till höger) vid själva överlämningstillfället.
Vi fick några utsorterade böcker (som vi inte hade) (och några vi hade), två tavlor föreställande Elving Conradsson (som drev Bergdala under många år), varav en målad av Vega Andersson, Bergdalas egen hyttmålarinna, samt några glasblåsarverktyg.
Undre bilden visar nå’t slags ställbar fotklämma, såvitt vi förstår.

Den ihärdige inventeraren mm Björn Z uppdaterar ständigt vår primitiva istället-för-databas – men för att se vad som hänt ”se’n sist” måste du alltså ladda ner excelfilen igen: även om du laddade ner den ”igår” kan det vara lönt att ladda ner en ny version ”idag”.

Inga kommentarer: