2021-02-12

Katalog-konkurrens

Som alla säkert vet har vi publicerat ett antal nedladdningsbara produktkataloger, hittills ett 60-tal.

Nu har även Kulturparken Småland börjat publicera sådana via Digitalt Museum.
Hittills har man lagt ut 12 gamla Orrefors-kataloger. Ett sätt att finna dem är via länken https://digitaltmuseum.se/search/?q=produktkatalog+++orrefors&aq=owner%3F%3A%22S-KPS%22 Förhoppningsvis kommer denna länk att ge samtliga Orrefors-kataloger även när de har lagt ut ännu flera.
För att ladda ned en sådan katalog behövs flera klick: välj (till exempel) ”priskurant belysning” genom att klicka på bilden. Då kommer du till denna sida:
Scrolla ned ungefär halvvägs på sidan, där finns en rubrik Nedladdningar, under den står Länkade filer och en filbeteckning (i detta fall Priskurant/broschyr 631306). Klicka på filnamnet, och filen öppnas. Du kan härifrån välja att spara den till din dator. Såhär ser det ut:


Tyvärr är det lite knepigt att hitta ”produktkataloger” i Digitalt museum, eftersom sökningen egentligen är en s.k.fritextsökning.
Alltså: om du i sökrutan byter ut ordet Orrefors mot ordet Kosta, så kommer du att få 4 träffar, av vilka tre går till föremål som i sin beskrivning har ordet produktkatalog.

Såvitt jag har kunnat se är dessa 13 (12 Orrefors, 1 Kosta) det totala antalet utlagda till och med idag.

Inga kommentarer: