2019-12-02

Två årsmöten och ett kalas på en gång!


Som (väl?) alla vet har det ju sedan vårens årsmöte pågått planering för föreningens avveckling.

I lördags var det dags: först hölls ett extra årsmöte som fattade det första formella beslutet om nedläggning.
Så fort det avslutats vidtog det ordinarie årsmöte som strax senare fattade det andra formella beslutet om föreningens nedläggning.

(Alla åm-handlingar inklusive protokoll finns tillgängliga på https://bergdala-glastekniska-museum.se/nedladdningar.html för den som är intresserad)

Alla var gripna av stundens allvar:

När allt detta klarats av (på ungefär en halvtimme) vidtog julsmörgåsätandet, som följdes av kaffe med saffranslängd och pepparkakor.

Från denna (betydligt mera uppsluppna) begivenhet finns inga bilder – nå’n hejd får det ändå vara!

Från och med nu är det alltså Stiftelsen Bergdala glastekniska museum som står för museet som sådant, samt även förvaltar GiHs kvarlåtenskap i form av böcker, gamla skrifter, en och annan glasbit mm. (En del av de gamla skrifterna finns också på nedladdningssidan, se ovan)

Nästa evenemang som vi (stiftelsen) arrangerar är en utställning på Lessebo bibliotek under februari månad. Den kommer att handla om pressat glas, och förhoppningsvis lyckas vi få någon som föreläser om det någon gång under utställningen.
Kontakt med stiftelsen får du via mejl, kontakt(at)bergdala-glastekniska-museum(punkt)se, eller genom att du kontaktar Björn eller Kerstin på 0478-180 21.

Själva museet är som vanligt stängt såhär års, men visning går, som vanligt, att boka.

God jul!

Inga kommentarer: