2024-08-26

I slutet av sommaren

I fredags passerade vi 3000 besökare denna säsong. Vår rekordsäsong (2019) kom vi upp i 3602 besökare på hela året; förra året fick vi 3282 – så nu vill vi ju gärna försöka slå det!
För att bättre lyckas har vi utökat varje-dags-öppetperioden med en vecka (alltså öppet 10-16 till och med fredag), sedan övergår vi till endast lördagar 11-16, söndagar 12-16 under hela september.
Så nu har vi 15 dagar kvar (plus några ”special”: ”glasriket glöder”, Bergdala marknad och kanske något mer). För att slå förra året behöver vi (idag) minst 240 besökare (alltså minst 16 personer per dag); för att slå totalrekord behöver vi minst 560 besökare (alltså drygt 37 besökare per dag).

Du kan hjälpa oss att slå rekordet!
Har du länge tänkt att visa runt släkten (kompisarna, schackklubben, syjuntan…) i Glasriket? Passa på nu! Skulle ni hellre komma på en annan dag går det också bra: kontakta oss (helst per mejl, kontakt@bergdala-glastekniska-museum.se) så kan vi säkert fixa nå’n tidpunkt som passar alla.

Eftersom allt blir roligare med en bild:
ett porträtt på gräddkanna Hjärta med sin form, en form som vi fick från Målerås glasbruk. (Vi vet ju att det brukar bråkas om huruvida just ”Hjärta” kommer från Modala eller från Glimma – men vi vet ju varifrån just vår form kommer…)