2017-05-15

Centri- och andra figurer

I torsdags som var pysslade Lasse och Björn vidare med elektriciteten (sån’t blir det inte vidare spännande bilder av, som ju alla sett tidigare). Men snart är det nog klart!

Under tiden pysslade jag med att visa runt vår första bokade grupp för året: ett gäng jägare (av alla udda intressegrupper att boka visning, men varför inte?) kommande från hela Småland. De hade olika bakgrund, bland dem fanns tex en som bra kunde förklara för sina kompisar hurusom en guillocheringsmaskinsmodell kunde jämföras med en apparat för precisionstillverkning av gängade stänger.
(Tänk vad mycket en kan ha kugghjul till...)

På lördagen var det mycket lugnt (dvs inga besökare alls) – vilket å andra sidan gjorde att vi hann beundra många aspekter av centrifugering. Björn filmade, men har ännu inte hunnit redigera ihop nå’t.


Vi monterade också den andra Notre Dame-tallriken, i sin (någorlunda hyfsat reparerade) originalförpackning, i fönstret över plåtarkivet. Locket var ändå räddningslöst trasigt, så det kändes helt ok att klippa sönder det. (Locket är det enda som daterar tallriken – att den skulle vara en årstallrik visste vi, och att 1970 var den första – men hur många år gavs de ut?)


Söndagen började med att vi fick två nykylda skålar, varav en genast hamnade i vitrinskåpet (tack, Magnus!).


Jag utnyttjade en av de nya "arbetsplatserna" för att fylla i mönstret på Deutsches Turnfest, denna gång med svart vaxkrita. (Förra året provade vi med att fylla det med vit fingerfärg – det fungerade hyfsat, men fingerfärgen hade flagnat under vintern.)


Se’n kom det besökare: totalt hade vi 11 personer.

Vi fortsatte pyssla, städa, organisera (om) i verksta’n. Nu ser det ut såhär:


Söndagen kändes betydligt bättre än lördagen gjort (och vi klarade oss utan långkalsonger!), så vi tog hem den blå skålen för att prova den med chips i (vilket var Magnus förslag, och den fungerade alldeles utmärkt till det.)

Inga kommentarer: